Ma & Holnap életképei

Egy magazin kulisszatitkai, rendezvényei és a benne dolgozók hétköznapjai.

Friss topikok

  • Szúrófény: Eurónarkózis (idejében szóltam: 1994-ből Demokratában) Hat éve tart a bódítás: Európa majd mindent... (2015.01.30. 05:22) Rió +20 és a többiek
  • Szúrófény: A tabu elpusztíthatatlan? Az értelmező szótár szerint a tabu: 1. Valamely hely(zet),t... (2015.01.30. 05:18) Változz, Világ!
  • tundrazuzmo (törölt): Ha a járhatatlan út - elakadó jármű találkozását akarjuk megelőzni, akkor a mérleg egyik serpenyőj... (2013.03.16. 11:05) Hirtelen jött!
  • Anonymous1 (törölt): Tisztelt Németh Tamás! Pontosan az ilyen dilettáns emberek miatt alakul így a helyzet! Érzéketlen... (2013.01.19. 20:15) Szedd vagy ne szedd?
  • O.Ádám: Szomorú, hogy egy ilyen neves szaktekintély felkészületlenül fut neki a szakterületéhez tartozó té... (2012.12.06. 11:47) Betépett álmodozók

Körforgó

2012.10.08. 10:01 zoldpatent

Szeptember 15.-től az OHÜ ( Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség) útjára indította a "Körforgó" c. szelektív forgatagát, amely 20 helyszínen, változatos programokkal várta és október 12.-ig várja az ott lakó gyerekeket és a kilátogató felnőtteket. Erre a rendezvényre az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. is meghívást nyert, mivel a "Hulladékból Termék" kis kiállítással egyik fő atrakciója lett a forgatagnak. A nagyszínpadon délelőtt a "Lim-Lom mese" volt látható, délután logo ohü.png

pedig az "Alma Együttes" élő 1 órás műsora szórakoztatta a kisebbeket. Napközben, 10-17 óráig az ide szervezett osztályok, óvodák növendékei vehették birtokukba a teret. Kézműves sátorban, a gyerekek kreativítása alapján saját készítésű "ékszereket" alkothattak. Ugrálóvár és "Bungie Run" ahol a különböző színű tépőzáras kispárnákat kellet a megfelelő színre rakni, de persze a gyerekek derekára csatolt gumi ezt igyekezte megakadályozni. Volt itt esés és kelés...meg rengeteg nevetés!Légjátékok.jpg

Az "IKSZ" (Italos Karton Egyesülés) bemutatta a kidobott italos kartonok újrahasznosításának a mikéntjét, illetve szemléletes módon ismertették a doboz összetevőit és újrahasznosítását. Egy mixerben a papírgyártás alapjait láthatták a gyerekek, mártott papír készítésének a folyamatában. Baka Éva a cég vezetője szinte egész nap nagy munkában volt, hogy ezt az érdeklődőknek szemléltesse. Zsákszámra mixelte a dobozokat.

IKSZ sátor.jpgAz ÖKO-Pack "Hulladékból Termék" kis kiállításának a sátrában igen nyüzsgő élet volt egész nap, hiszen az idelátogató csoportok és osztályok egy rövid tárlatvezetésben átismételhették mindazt, amit a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan már eddig is sejthettek vagy tudtak. Bár 1-2 új információra bizony szert tettek, hiszen itt mindenki egymástól is tanul. Például, hogy a tojástartóba a húsvéti nyuszitojást is bele lehet rakni! :-)

Tárlatvezetés.jpgA nap utolsó előtti népszerű száma a "Mobil csúszka" verseny volt, ahol egy Iphone 4-es mobil készüléket lehetett nyerni annak, aki legalább 5 db rossz készüléket hozott magával, és egy speciális eszközzel (sikálófa) a legtöbb pontszámot tudta összegyűjteni, a mobilok csúsztatásával. Nem kevés mobil készüléket sikerült így begyűjteni a rendezőknek! Úgyhogy az összes nyeremény készülék gazdára talált.

Csúszka.jpg

Természetesen élő műsorok is szórakoztatták az érdeklődőket. Már az előbb említett "Lim-Lom" mese és az "Alma Együttes" nélkül ilyen rendezvény elképzelhetetlen volna! Alant pedig pár perc a meséből és a szelektív hulladékgyűjtésről ALMA módon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://maesholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr144826073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása