Ma & Holnap életképei

Egy magazin kulisszatitkai, rendezvényei és a benne dolgozók hétköznapjai.

Friss topikok

  • Szúrófény: Eurónarkózis (idejében szóltam: 1994-ből Demokratában) Hat éve tart a bódítás: Európa majd mindent... (2015.01.30. 05:22) Rió +20 és a többiek
  • Szúrófény: A tabu elpusztíthatatlan? Az értelmező szótár szerint a tabu: 1. Valamely hely(zet),t... (2015.01.30. 05:18) Változz, Világ!
  • tundrazuzmo (törölt): Ha a járhatatlan út - elakadó jármű találkozását akarjuk megelőzni, akkor a mérleg egyik serpenyőj... (2013.03.16. 11:05) Hirtelen jött!
  • Anonymous1 (törölt): Tisztelt Németh Tamás! Pontosan az ilyen dilettáns emberek miatt alakul így a helyzet! Érzéketlen... (2013.01.19. 20:15) Szedd vagy ne szedd?
  • O.Ádám: Szomorú, hogy egy ilyen neves szaktekintély felkészületlenül fut neki a szakterületéhez tartozó té... (2012.12.06. 11:47) Betépett álmodozók

Somlót zöldítettünk a Somló Hangja Fesztiválon

2012.07.26. 14:23 doroviki

Az elmúlt hetekben több nagyszerű találkozásban volt részünk, melyek során nemcsak fantasztikus emberekkel ismerkedhettünk meg, hanem Magyarország gyönyörű tájaival is. Az egyik meghatározó élményünk Krisna-völgy volt, melyről itt a blogon is beszámoltunk. A másik, aminek még mindig a hatása alatt vagyunk, a múlt héten megrendezésre került Somló Hangja Fesztivál volt Dobán, az Erdődy-kastély parkjában.kastély.jpg

Az idén 4. alkalommal megrendezésre került összművészeti fesztiválra a Ma&Holnap Civilek rovatának vezetője, az ajkai Kristály-völgy Egyesület elnöke, Varga Andrea invitált meg minket. Habár többnyire szakmai rendezvényeken szoktunk kiállítóként részt venni a magazinnal, most mégis örömmel tettünk eleget a meghívásnak, mivel nem titkolt célunk, hogy a fenntartható fejlődés fogalmát közelebb vigyük a lakossághoz, hiszen ők/mi vagyunk azok, akik valódi változást tudnánk elérni némi odafigyeléssel, tudatossággal.

 stand.jpg

A látogatókat számtalan színvonalas program várta, többek közt térségi és határainkon túli hagyományőrző és művészeti csoportok előadásai, utcaszínház és jobbnál jobb somlói borokat felvonultató borfalu. Mégis, a legnagyobb vonzerővel a kis- és nagyszínpad koncertjei bírtak. Közülük is kiemelendő a Cimbaliband, Lajkó Félix, a Muzsikás, a Duna Táncegyüttes, valamint Ferenczi György és a Rackajam fergeteges hangulatú előadásai, melyeken több százan vettek részt, természetesen minket is beleszámítva! :)

Ferenczi.jpg       

     közönség.jpg

A Somló Hanga "különlegessége" az Öko-Rét volt, más néven SomlóZöldítő, ahol helyi termékeket, kézműves árukat szerezhettek be az érdeklődők. Ezen kívül rendkívüli népszerűségnek örvendett az Ökodizájn kiállítás is, ahol régi, elunt tárgyakból kreatív, szemet gyönyörködtető dísz- és használati tárgyakat tekinthetett meg a közönség.

      virágok.jpg                               

    újságok.jpg

Végül, de nem utolsó sorban minden szemléletformálásra és környezeti nevelésre fókuszáló fesztivál/kiállítás/konferencia elengedhetetlen résztvevője, a Hulladékból Termék kiállítás is képviseltette magát, ami - mint mindig - most is nagy sikert aratott. Az ökojátszóház célbadobós játéknak mi sem bírtunk ellenállni! :)

dobálós.jpg

Ráadásul, a szombati napot uraló eső miatt még egy esküvőnek is otthont adott a kiállítás, ahol a bájos ifjú pár, népes vendégsereg kíséretében - játékból - egybekelhetett. Szem nem maradt szárazon!

esküvős.jpg

Mindenkinek szívből ajánljuk a Somló Hangja Fesztivált, aki jó népzenére, minőségi magyar borokra, hagyományőrző programokra vágyik! Csupán egyetlen negatívumot tudunk felhozni: 1 évet kell várni a következőre! :(

A bejegyzés trackback címe:

https://maesholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr814679429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása