Ma & Holnap életképei

Egy magazin kulisszatitkai, rendezvényei és a benne dolgozók hétköznapjai.

Friss topikok

  • Szúrófény: Eurónarkózis (idejében szóltam: 1994-ből Demokratában) Hat éve tart a bódítás: Európa majd mindent... (2015.01.30. 05:22) Rió +20 és a többiek
  • Szúrófény: A tabu elpusztíthatatlan? Az értelmező szótár szerint a tabu: 1. Valamely hely(zet),t... (2015.01.30. 05:18) Változz, Világ!
  • tundrazuzmo (törölt): Ha a járhatatlan út - elakadó jármű találkozását akarjuk megelőzni, akkor a mérleg egyik serpenyőj... (2013.03.16. 11:05) Hirtelen jött!
  • Anonymous1 (törölt): Tisztelt Németh Tamás! Pontosan az ilyen dilettáns emberek miatt alakul így a helyzet! Érzéketlen... (2013.01.19. 20:15) Szedd vagy ne szedd?
  • O.Ádám: Szomorú, hogy egy ilyen neves szaktekintély felkészületlenül fut neki a szakterületéhez tartozó té... (2012.12.06. 11:47) Betépett álmodozók

Vendégcicák

2012.07.16. 16:42 Ida néni

Családi házban lakunk, ahol egymással nagy egyetértésben velünk él a 7 éves kék-orosz fajtájú Gizi cica és a bichon havanese fajtájú kutyus, a 3 éves ”Prüncsike”.  

Többször előfordult már, hogy a kertben meglátogatott bennünket egy-két cica és élelmet kért, amit mi teljesítettünk is. Két hónapja is épp a kertben dolgoztam, amikor éreztem, hogy valami finoman a lábamhoz simul. Kicsit megijedve néztem le a földre, ahol megláttam egy gyönyörű aranyszínű nagy cicát elhanyagolva, nyúzottan. Az első reakcióm az volt, enni kell adni neki és rendbe kell hozni a bundáját. Gyorsan elé is raktam egy adag házi tejet és akkor pillantottam meg a nyakán lévő sérüléseket. A nagy adag tej egy perc alatt eltűnt, másfajta ennivalókkal együtt. Innentől kezdve minden este megjelent. Sebei szépen begyógyultak és már nálunk lakik a fészerben, egy számára kibélelt nagy rekeszben. Nevet is kapott, amire már hallgat is: ő Rozi. Gizi cicánkkal, aki bent és kint is él nincs nagy barátságban, de a kutyával jó viszonyba került, olyannyira, hogy együtt teszik meg esti sétájukat.

Hamarosan egy nagyon szép, nyúlánk testű szürke kis cirmos cica is megjelent ennivalóért. Már ketten ettek naponta kétszer, amikor egy nap megérkezett félszegen egy szürke-fehér árnyalatú, szintén összeharapdált fiatal kiscica. Először messziről nézte a két falatozó cicát, majd miután ők befejezték az evést nekibátorodott és az eléje kitett ennivalót pár másodperc alatt befalta és elrohant. A történet folytatása, hogy ez a fiatal cica (Zsuzsi) két hét alatt a szemünk láttára növekedett, súlya gyarapodott és barátságos lett. A harmadik héten alakja megváltozott, gömbölyödni kezdett és jóval többet evett. Ráébredtünk, hogy Zsuzsi anya lesz, ennek egy hét múlva konkrét jelét is adta. A szomszéd telken, ahol senki nem háboríthatja 4 gyönyörű kiscicát ellett. Azóta naponta többször átfut hozzánk ennivalóért és rohan is vissza a kölykökhöz.

image-upload-17-753868.jpg

A két régebbi vendégeskedő pedig megengedi, hogy ő nagyobb adagot falatozzon. A vendég cicák száma egyelőre még változatlan, de hogy meddig, azt nem tudjuk.  Az etyeki tejes, aki házhoz szállítja a friss tejet, már tudja, nálunk nagy a család és a hentes is meglepődik a mostanában vásárolt nagyobb húsadagokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://maesholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr424660321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása